DELA

Sommarhöjdpunkt utlovas med Spiders

Göteborgsbandet Spiders återvänder till Dinos för gigs både fredag och lördag.
– Den mest aktuella och klart intressantaste rockakten på Åland denna vecka. De gjorde ett sjukt bra gig här senast och jag är säkert på att detta kommer att bli en av sommaren höjdpunkter hos oss, säger bandbokare Björn ”Grulle” Eklund.
Spiders framfart har eskalerat snabbt sedan starten 2010. Det startades som ett sidoprojekt av Graveyard-trummisen Axel Sjöberg och Witchcraft-gitarristen John Hoyles, men är idag ett av de mest omtalade rockbanden i Sverige.
Förra året fick de spela på Sweden Rock Festival och i år agerade bandet officiell support till norska jättarna Kvelertak i Skandinavien. I maj intog Spiders (som ett av endast åtta band) Stockholm Fields tillsammans med bland andra Metallica, Slayer och Danzig.
Spiders signade nyligen till Universal och första singeln ”Mad Dog” utkom i maj. Förra fullängaren ”Flash Point” tokhyllades såväl i hemlandet som utomlands.
”Gillar du ösig rock inspirerad av sextio- och sjuttiotalen så går du och köper Flash Point. Allt annat vore korkat” skrev Close-Up Magazine (9/10).
Bandet frontas av Ann-Sofie Hoyles.
– En av Skandinaviens absolut bästa och coolaste rocksångerskor, säger Eklund.
Spiders består i övrigt av Olle Griphammar (bas) och Richard Harryson (trummor). (yv)