DELA

Sanna Nielsen hoppas på åländska röster

Sanna Nielsen stormtrivs i Eurovisionscirkusen som pågår just nu i Köpenhamn. Redan första veckan har hon gett tiotals intervjuer om dagen. Men den glädje som Sanna upplever just nu går det inte att ta miste på.
Nya Åland fick en exklusiv intervjutid på den svenska delegationens hotell. Sanna strålar på repetitionerna. Den nya svarta klänningen gnistrar i de arton strålkastarljusen som omger stjärnan.
– Jag är supernöjd. Nu har kristallerna jag hade runt mig i Melodifestivalen trillat ner i klänningen. Det är 3000 stenar i den. Repetitionerna har gått jättebra jag är överexalterad.
Jag undrar som så många andra hur det känns att försöka sju gånger och sedan äntligen vinna och få åka till världens största musiktävling.
– Ja, alla undrar det, men jag är inte lagd på det sättet. Det är ju fråga om tycke och smak hur man röstar. Jag har inte försökt vinna. Jag är ingen tävlingsmänniska på det sättet. Det är ju ett fantastiskt tillfälle att få framföra sin musik och visa vilken artist man är. Sen kan jag ju inte sticka under stol med att det kändes väldigt gött att få den där första placeringen. Jag kunde ändå inte föreställa mig hur stort det faktiskt är. Folk har skrikit i bussar och vinkat på gatan, ler Sanna.
Hon är också glad över att det gått så bra för tvåan Ace Wilder, som gjort ett internationellt genombrott med låten Busy Doing Nothing. Den spelas över hela Europa just nu.

Sanna är en av de förhandstippade vinnarna men något favorittryck känner hon inte av.
– Jag tycker det är bara roligt att folk tycker om min låt. Det känns faktiskt smickrande. Man kan inte gå och vara nervös, jag vill bara göra mitt allra bästa, men självklart vill vi vinna. Hela svenska folket vill ju det.
Jag upplyser henne om att vi får rösta på Sanna om hon går till final på lördag. Hon slår upp armarna i luften som en segergest.
– Va kul. Jag har sjungit mycket på Åland. Det har varit många företagsfester och en del konserter har jag också gett på Åland. Det skulle vara roligt att spendera lite mera tid och se lite mer. Jag har ju bara sjungit och hunnit med nån mysig fika. Hoppas ålänningarna tycker om min låt och röstar.
I papperstidningen kan du läsa hela intervjun med Sanna Nielsen, Davids krönika och så har han satta betyg på alla bidragen i kvällens semifinal i Eurovision Song Contest.

David Lindström