DELA
Foto: Pressbild<07_Bildrubrik>HUVUDAKT Sabaton gjorde nyligen fyra utsålda konserter i Finland och i sommar är de bokade som en av huvudakterna till Sveriges största festival, Bråvallafestivalen i Norrköping.

Sabaton till Rockoff

Efter en lång turné i Canada och USA och mellan spelningar i Grekland och Barcelona – då kommer Sabaton till Rockoff.
– Detta är en bokning som vi jobbat med i månader och äntligen kan vi presentera den. Sabaton är utan tvekan Sveriges just nu hetaste metalband och kommer till oss på Rockoff tillsammans med en hejdundrande scenshow och en massa pyroteknik. Jag är otroligt stolt över att vi har lyckats boka ett band av denna storlek till Rockoff, säger festivalgeneralen Pontus Grönberg.

Sabaton, ett power metal-band från Falun som bildades 1999, spelade på Dinos både 2008 och 2010. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och de uppträder världen runt. De gör hundratals spelningar årligen och nominerades till regeringens musikexportpris för 2014.

Det är bara att ta en titt på deras turnéplan på hemsidan www.sabaton.net.

I början av april åker bandet på en lång turné i USA och Canada, som inleds i New York och avslutas den 16 maj i Columbus Ohio. Tre konserter är redan slutsålda: Quebec, Toronto och Chicago.

I sommar åker de runt i Europa. Mariehamn och Rockoff kläms in mellan Chania i Grekland och Barcelona i Spanien.

Sabaton uppträder tisdagen den 21 juli.

Läs mer i papperstidningen!