DELA
Foto: FAMILJEVÄNLIGT Så här ska Viking Lines hytter som är anpassade till barnfamiljens plånbok se ut - om man ska tro pressmeddelanden som skickas ut den 1 april. Viking Line.

Så lurades vi den första april

Familjehytter på Viking Line utan golvyta eller sängkläder, eller en utförsäljning av Ålands radio och tv?

Om det skämtades det den 1 april.

Fusionen mellan Ålands radio och privata Steel FM var budskapet i pressmeddelandet som Steel FMs vd Eva Karlström skickade ut. Landskapet skulle sälja Ålands radio och tv i utbyte mot aktier som motsvarade 29,5 procent av Steel FMs värde. Programchef för den ny stationen skulle Fredrik ”Frippe” Granlund bli.

– Jag har alltid drömt om att få göra riktigt tråkig radio med alldeles för stora resurser, sade han i pressmeddelandet.

Ålands radio och tv hakade på debatten om vårjakten med nyheten om att ”specialtillstånd” för årets vårfågeljakt skulle delas ut av Fjalar Eklund i Finströms jaktvårdsförening, som hittat ett ”kryphål” i EU-lagstiftningen.

Nya Åland erbjöd läsarna biljetter till varmt vulkanvattensbad i Geta och tidningen Åland.

Tidningen Åland skrev om ett svenskt tv-bolag som erbjöd betalkanaler gratis till personer som kunde svara på frågor om vårjakt och släktförhållanden i Hammarland för att visa att de var ålänningar.

Viking Line lockade med nya hyttkategorier när Gabriella byggs om. Den som väljer ”Recreation outside” får sova ute på däck. Budgetalternativet ”Family big inside” är en synnerligen tätt packad hytt.