DELA

Så blir din hemmafest årets party!

Ibland kan man behöva lite tips för att göra hemmafesten till en succé. Nöje har därför tagit tre vana festfixare till hjälp.
Linn Eriksson, Markus Malmberg och Marcus Carlsson guidar oss genom festdjungels alla normer och regler och delar med sig av sina personligaste råd.
Att tänka på före
– Ställ undan allt som är dyrt och kan gå sönder.
– Se till att föräldrar och andra störande objekt är utkörda och att grannarna förses med öronproppar.
– Sov ordenligt nätterna före så att du orkar hålla i gång hela natten och kan vara festens mittpunkt.
– Se till att du har all musik, dricka, mat och dekorationer klara i god tid så att du slipper stressa med det samma dag.

Dekorationer och övrigt
Personligt gjorda inbjudningar är det bästa, men det funkar också att skriva FEST! på Facebook eller att mejla ut en inbjudan.
– Ballonger och serpentiner är något man aldrig växer ifrån, ett säkert kort.
Extra klädkrokar och skoställen där gästerna kan hänga av sig.
Partyhattar är nästan ett måste och är de hemmagjorda, desto bättre. Du kan enkelt göra dem av en tidning, sax, tejp och något att pynta dem, till exempel ballonger eller serpentiner.

Dricka
– Bål med valfritt innehåll kan göras på många olika sätt. Dekorera med karamellfärg och bär, då ser allt genast coolare ut. Här är tips på några enkla och fräscha sommardrinkar:
Hallonbrus.
Mixa 125 g mogna hallon, 1 msk socker, 1 cl citronjuice, soda och några isbitar. Servera med lite hallon och ett citronmelissblad.
Banana Daiquiri.
Mixa ½ banan, 1 skopa vaniljglass, 8 cl citronjuice och mycket is. Servera med en bananskiva och ett citronmelissblad.

Mat
Chips, godis och popcorn är det vanligt att man blir bjuden på när det är fest. Nu tipsar vi om några enkla recept på snittar du kan laga i stället.
Hoppande Djävlar. Ta två stora burkar musslor, låt dem rinna av och skär två paket bacon i strimlor. Linda lite bacon runt varje mussla och stick en tandpetare i varje. Stek sedan tills musslorna blir frasiga och servera varma eller kalla.
Kycklingsnacks. Blanda 1 tsk currypulver, 1 tsk mald gurkmeja, ½ tsk mald spiskummin och ½ tsk salt. Skär sedan 400 g kycklingfiler i strimlor och vänd dem i kryddblandningen. Stek sedan och servera med valfri dipp.

Lekar
Med andra ord. Du ska beskriva ett ord för din medspelare som ska gissa vad det är för något. Det går på tid och ni tävlar mot andra.
Poker av alla olika slag; vattenpoker, klädpoker…
Jag har aldrig… Få reda på saker du inte ens visste om din bästa vän.
Fiskdamm. Ni vet hur det går till. Någon sitter bakom ett skynke och så kastar du ner spöet och ser vad som nappar. Det kan vara allt från skor till flaskor med gott innehåll.
Gissa vem du är. Någon skriver ett namn på en kändis på en lapp och sätter det i pannan på dig, sedan ska du genom att fråga ja och nej-frågor gissa vem du är.

Teman
På sommaren passar det perfekt att ha fest, både ute och inne. Med ett tema på festen som får alla att klä upp sig/ut sig kan det bli helt galet roligt.
Maskerad. Kan göras hur konstigt och kul som helst. Exempel på teman är disneyfigurer, svartvitt eller 80 tal.
Poolparty. Ha festen i trädgården med grillat och så klart en pool. En upplåsbar bassäng kan du köpa billigt! Efter badet kan man spela ett parti kricket.
Beachparty. Samla gänget på en privat strand med barbeque och volleyboll.

Partymusik
Rap Das Armas med Cidinho & Doca
De flesta låtar med Lady Gaga
Sexy Bitch med David Guetta
I Gotta Feeling med Black Eyed Peas
Mayham med Lorenz & M. Sakarias
Right Round med Flo Rida
Dance Wiv me med Dizzee Rascal
Tik Tok med Kesha
Evacuate the dancefloor med Cascada
In da Club med 50cent
Low med Flo Rida ft. T-pain
Stereo Love med Edward Maya
The boys are back in town med Thin Lizzy
Could you be loved med Bob Marley
Wind of change med Scorpions

Caroline Thörnroos