DELA

Så blev 2000-talets första decennium

Så var det snart över, 00-talet. Tio år som bjöd på många Thailandsresor, mycket twittrande och en hel del fula trender.
Nöje berättar hur 00-talet var:

Livet på nätet
Vi dokumenterade allt vi gjorde med våra digitalkameror och mobiler. Sedan visade vi mer än gärna upp våra liv för hela världen genom att publicera bilderna nätet. För att alla skulle veta vad vi höll på med hela tiden uppdaterade vi även maniskt våra statusar. Vi ”pokade” och odlade virtuella rabatter.
Vi surfade på: Facebook och Twitter.

Alla får vara med
Nu fick alla bli kända. Det spelade ingen roll om du var en färjkock från Lemland eller en Stureplanstjej med klädtycke, det fanns ett forum för dig. Artisterna fick sina genombrott på Myspace, och bloggar, dokusåpor och Youtube tog all vår tid.
Vi frossade i: Blondinbella, Alex Schulman, Baren och Big Brother.

Resor
Det blev sjukligt billigt att resa. Och det blev viktigt att ”hitta sig själv”. Så vi slog två flugor i en smäll och fanns oss själva på backpackerresor till Thailand, Bali och Australien.
Vi kom hem med: Tribaltatueringar, rastaflätor och hennatatueringar.

Gratis är gott
Vi slutade köpa musik och film, i stället laddade vi ner och delade filer.
Vi blev: pirater.

Film
Filmerna skulle vara overkliga. Fantasy, trollkarlar och vampyrer.
Vi såg: Sagan om ringen, Harry Potter och Twilight.

Kläder
2000-talet kanske är en era utan stil? Det blev okej att ha på sig vad som helst, men gärna vintagekläder från Emmaus, sådant vi läst om på modebloggar eller handlat på nätet.
Vi såg: truckerkepsar, extremt låga midjor med fransade linningar, ögonbryn smala som streck, zickzackbenor, bootcut jeans, foppatofflor, Uggs.

Kändisar
Kändisarna var lika uppseendeväckande och underliga som alltid.
Vi minns: Britney Spears vredesutbrott och rakade skalle, Knutbypredikanten Åsa Waldau a.k.a Kristibrud, Michael Jacksons död, Elin ”Ta ingen skit-Grynet” Ek, lyxliraren Paris Hilton, Sex and the city-tjejerna, Idol-Darin och Lisbeth Salander.