DELA

Rockoff först med nya Takidalåtar

Takida släpper sin nya skiva under Rockoffveckan. Festivalpubliken blir först med att höra det nya materialet.
Takida har dragit publik till flera upplagor av Rockoff. Själva minns de inte bara Rockoff för spelningarna.
– Det har ju varit ganska trevliga partaj där. En gång var det en i bandet som blev av med sina skor och fick promenera en lång bit utan. Det fanns inget kvar under strumporna när han kom till hotellet. Det var roligt, säger bandets ena gitarrist, Mattias Larsson.
Takida är numera ett stort band som angår flera än den nordiska rockpubliken, med platinasäljande skivor och stora turneer.

Premiär för nya låtar
27 juli släpps ett nytt Takidaalbum, alltså mitt under Rockoff. Publiken i Mariehamn blir först med att höra de nya låtarna från scen. Albumet heter The burning heart.
– Det ska bli kul, ni är först på klotet att höra det nya materialet. Vi har producerat albumet själva den här gången och har gått längre i alla riktningar. Vi har hittat ännu mer hem med sound och gitarrljud, vi har lite rutin numera med alla album vi spelat in. Vi är spelsugna allihopa, det var länge sedan vi var ute, och Mariehamn är ju lite av en sommarpremiär, säger Larsson och låter nöjd.

Turné med gamla hjältar
I sommar ska bandet ut på turné efter Rockoffspelningen. Det blir både gamla hjältar och inspiration från frireligiösa möten.
– Vi gör en tältturné i sommar med de gamla hårdrockshjältarna Europe. Det är nio gig med 4.000-5.000 personer i tältet. Vi rycker upp allt när spelningen är klar och åker vidare, fortsätter Larsson.
Efter tältturnén väntar europaspelningar som fortfarande planeras.
Läs mer i papperstidningen!

Erik Hallstensson