DELA

Nykomlingar med smak för det gamla

Dead Lord är nykomlingar på den svenska rockscenen, men har redan hunnit släppa ett album som hyllats av musikpressen.
I kväll lördag tar de sin retrohårdrock till Dinos
Lördagens band på Dinos är ett relativt nytt sådant.
Dead Lord har ”bara” spelat tillsammans sedan 2012, men gruppen består av rutinerade musiker som kan sin sak och har under den korta tid de funnits fått stora framgångar.
De har utnämnts till Månadens band i Close-Magazine, fått strålande recensioner i såväl Sweden Rock Magazine som tyska Rock Hard och så sent som förra veckan släpptes albumdebuten ”Goodbye Repentance” på tyska High Roller Records, som kallar den ”The Best Album Thin Lizzy Haven’t Written”.
Bandets gitarrist, sångare och grundare, Hakim Krim spelade tidigare i Växjöbandet The Scams men kände inte att det var hans grej, så han flyttade till Stockholm för att sätta ihop och satsa på Dead Lord.
– Det går säkert att läsa in någon djup symbolik eller betydelse i vårt namn, men vi valde det bara för att det var jävligt hårt, säger han.
De andra medlemmarna i bandet blev musiker som Krim träffat på olika spelningar och festivaler. Olle Hedenström (Sordid Flesh, Panzerschreck) blev andre gitarrist, Adam Lindmark (Morbus Chron) tog trummorna och Tobbe Lindkvist (Enforcer, Corrupt) basen.
– De är alla bra musiker med sina egna stilar, man hör att det är de som spelar och de är dessutom sköna typer. Det är det som är det viktigaste, säger Krim i en intervju med den norska musikbloggen metalsquadron.com.
Läs mer om bandet på Nöje i torsdagens Nya Åland!

Felix Quarnström