DELA

Nu kommer tv-dramat från Ålands skärgård

Tre syskon återförenas på familjens pensionat på mammas uppmaning. Men när hon hittas död sätter det igång en kedja av händelser som leder till att familjens hemligheter, lögner och begravda sanningar kommer upp till ytan.
Tjockare än vatten är en mörk familjekrönika i tio delar som utspelar sig i den åländska skärgården.
På måndag kl. 22.00 visas första avsnittet i Sveriges TV1. Den 5 februari kl. 21.00 börjar serien sändas på Yle Fem.
Så här skriver SVT vidare om serien:
”De tre syskonen Waldemar; Oskar, Lasse och Jonna återförenas på mamma Anna Lisas uppmaning på familjens pensionat inför säsongsöppning.
Lillebror Oskar har under hela sitt vuxna liv drivit pensionatet tillsammans med sin hustru Liv och mamma Anna Lisa.
Storebror Lasse lämnade ön tidigt och äger nu en restaurang i Stockholm. Han har ett sprucket äktenskap bakom sig, tonårsdottern Kim som håller på att bryta sig loss och privata skulder som plågar honom.
Yngsta syskonet Jonna kämpar för att få igång sin skådespelarkarriär och provfilmningar för en huvudroll har tänt hoppet om ett genombrott.
Lasse och Jonna har knappt besökt Åland efter sina uppbrott från familjen och syskonen är förvånade över mammans inbjudan. När hon plötsligt dör visar det sig att hon haft en plan med att samla syskonen. Testamentet, som ställer mycket tydliga krav på syskonen för att falla ut, är hennes försök att vända fel till rätt.
Men rivalitet, svek och svartsjuka börjar istället slita i syskonbanden. Dessutom visar det sig att familjen har en rad mörka hemligheter. En av dessa ligger begravd nära pensionatet.”
Trots att tv-serien utspelar sig på Åland är den dock inte alls inspelad här utan främst i Luleå och Stockholms skärgård. (ms)