DELA

Medina fick publiken att hoppa

Det är så varmt inne på rockoffområdet att luften nästan dallrar, men det hindrar inte Medina från att få publiken att dansa och hoppa framför scenen – till slut
Publiken är inte riktigt med från början när hiphop-duon Medina, bestående av Sami Rekik och Ali Jammali, drar i gång. Fastän de gång på gång ber publiken att hoppa med dem ser jag bara några halvhjärtade viftningar här och där.
Men sedan kommer de lite kändare låtarna – de som alla har väntat på. Och då lever publiken upp på riktigt. Den senaste hiten ”Se på mig nu”, förra årets sommarplåga ”Miss Decibel” och den gamla godingen ”Där palmerna bor” förvandlar Torget till ett hav av viftande händer och sjungande röster. Och jag får helt ärligt lite svårt attt stå still jag med.
Det blir till slut den sommarfest som vi alla hoppades på, med låtar att skrika med i texten tills man är hes, och sedan fortsätta en stund till, och låtar att dansa till tills svetten rinner längst ryggen.
Medina har en otrolig energi och vill så mycket, och just därför blir det också bra. Publiken vill ge något tillbaka till dem. De går av scenen med ett ordentligt jubel i ryggen.

Josefin Grunér