DELA

Måns Zelmerlöw kommer till stan

När Måns Zelmerlöw gör sin första turné på fem år lägger han premiären i Mariehamn. Han lovar att det blir ”en specialare” när han spelar på Alandica nästa vecka.
– Det blir en längre spelning, jag får gräva upp mina gamla hits, säger han.
När Nya Åland når Måns Zelmerlöw befinner han sig i en hundrastgård i Stockholm, tillsammans med labradoren Messi. Han börjar genast att prata om spelningen i Mariehamn.
– Det ska bli fantastiskt roligt. Det är ju turnépremiär så det ser vi väldigt mycket fram emot. Och är det fint väder tar vi min båt över. Hur lång tid tror du det kan ta? Jag har en motorbåt, en Day Cruiser typ.
Vi lyckas inte reda ut hur lång tid det kan tänkas ta, men enas om att det kan bli en fin resa. Och Messi får följa med.
– Ja, chansen är rätt stor. Han är ett lika stort båtfan som jag!
Turnén som alltså inleds på Åland på onsdag, består av ett tiotal spelningar här och i Sverige.
– Det är ingen jätteomfattade turné med andra ord. Men jag har längtat efter och drömt om att komma ut med mitt band, Zappanone, och spela. Bandet består av fem killar som är några av mina bästa vänner och fantastiska musiker.
Förutom gamla godingar, blir det också nya låtar från senaste skivan ”Barcelona sessions”.
– Den plattan skiljer sig rätt mycket från det jag tidigare gjort. Vi har fokuserat på texterna och på att skapa en platta man vill lyssna på rakt igenom. Fokus har inte varit att göra en radiohitsplatta. Jag är så glad att skivbolaget lät mig hållas.
Läs mer i fredagens Nya Åland!

Minna Wallén

minna.wallen@nyan.ax