DELA
Foto: Pressbild

Klasson lärde sig av mästaren

Black Weeds med frontmannen Stevie Klasson återvänder till Dinos i kväll lördag.
Stevie Klassons cv som rockgitarrist sträcker sig över fyra decennier. Och han lärde sig av en mästare – Johnny Thunders. Den före detta New York Dolls-medlemmen hamnade i Stockholm i början av åttiotalet. Den gemensamma nämnaren var Neon Leon, en annan new york-bo i exil som Klasson hade spelat med.

Klasson och Thunders jammade på klubben Pipeline. När Thunders bildade bandet Oddballs var Klasson med fram tills Thunders död 1991.

– Av Johnny lärde jag mig hur viktigt det är att leverera en bra show. När bandet har roligt har publiken det också och glömmer sina vardagliga problem.

När Thunders flyttade till England 1976 med sitt band Heartbreakers skickades de ut på turné med punkband. Men varken Thunders eller hans band var punkare. De brydde sig inte om anarki, de sjöng om tjejer.

– Och Thunders band kunde verkligen spela. De hade sina rötter i femtiotalsrocken. The Clash och de andra banden de mötte i England lärde sig mycket av dem.

Klasson har också förvaltat arvet väl. 2007 släppte han soloplattan Don’t Shoot The Messenger och snart kommer en ny skiva med Black Weeds. Utgivningsdatum är inte spikat ännu.

Läs mer om Stevie Klasson på Nöje i fredagens Nya Åland!