DELA
Foto: <07_Bildrubrik>OLIKA VÄRLDAR Både som rollfigurer och skådespelare blir det ett möte över gränserna mellan ”Micke och Veronica”, Izabella Scorupco och David Hellenius.

Kirurg och hantverkare faller för varandra

”Micke och Veronica” är den senaste produktionen från teamet bakom bland annat ”Sommaren med Göran”, ”En gång i Phuket” och tv-serien ”Hey Baberiba”.

I helgen har filmen premiär på bio Savoy.

Filmen väckte uppmärksamhet under inspelningarna eftersom före detta Bond-tjejen Izabella Scorupco lämnat Hollywood och tagit sin första roll i en svensk komedi.

Filmen har fått både mer och mindre positiva omdömen av privatpersoner och recensenter.

På imdb.com håller den ett snittbetyg på 5,7 av 10 stjärnor.

Kirurgen och överklasstjejen Veronica (Scorupco) anlitar snickaren Micke (David Hellenius) för att renovera köket i hennes stora Östermalmsvåning. Han hinner knappt knacka på innan det börjar slå gnistor och snart har de inlett ett förhållande.

Men deras respektive tonårsbarn, Fanny och Alexandra (Mira Nilsson-Mitchell och Jens Deneberg) är inte lika förtjusta varken i varandra eller sina föräldrars relation.

Och när de åker för att spendera sommaren med Veronicas familj i Bohuslän blir saker allt mer invecklade.

Överklassmiljön passar inte Micke, och det visar sig att det han säger kanske inte alltid är sant när hans förmodat döde far, rockern Tommy (Philip Zandén) plötsligt dyker upp igen.

Läs om helgens andra filmpremiär på Nöje i fredagens Nya Åland!