DELA

Karrento filmar hiphopgrupp

Det korta formatet i kombination med att få skapa något som gör folk glada tilltalar Johan Karrento i arbetet med musikvideon för hiphopgruppen Driver’s Collective.
Den åländska filmskaparen Johan Karrento är som bäst i färd med att filma en musikvideo för den nystartade helsingforsiska musikgruppen Drifter’s Collective.
I Hufvudstadsbladet den 11 juli förklarar bandet sitt namn med att det dels beskriver musiken, en stilmix med inslag av rap, funk och indisk folkmusik för att nämna några, dels också dess skapare som driver omkring på gator och i parker och hämtar intryck från olika länder.
Karrento kände en av bandets grundare, Andreas af Enehielm, från tidigare, och blev sugen på att göra en video för Driver’s Collective efter att ha sett en spelning med dem i Helsingfors.
– Stämningen var otroligt positiv och där var mycket publik. Efteråt skrev jag till dem och sade att de ska höra av sig om de vill göra en video, för det skulle vara roligt, säger Karrento.
Bandets första singel ”Journey” snurrar på radio som bäst, och det är för den andra singeln ”Questions” som musikvideon görs. Inspelningarna inleddes förra veckan, och videon ska lanseras den 30 augusti.
Läs mer i papperstidningen!

Ylva Vikström