DELA

I vår ska vi se ut som om vi inte har varit till frisören

Släng plattången och flaskorna med skrikig hårfärg. Nu är det naturligt hår med mycket volym som gäller.
Det var full aktivitet i Styrmansrummet på Arkipelag i tisdags. Hår fönades, klipptes och färgades i en rasande fart. Det var Jari Palin och Frida Wikberg från Wella som berättade för åländska frisörer om det senaste inom hår och färg.
– En ganska tydlig trend som jag ser just nu är den så kallade ”Undone” stilen. Håret ska vara naturligt välgjort, med mjuka klippningar och lite blekare färger. Färgen ska se ut som om håret har tvättats några gånger, säger Jari Palin.
Frida Wikberg håller med om att det just är naturlighet som är ledordet.
– Det ska inte se ut som om man precis kommit från frisören, säger hon.

”Stonewash”
Frida Wikberg nämner också en annan trend som kallas ”Stonewash”. Namnet kommer från de fläckiga jeansen som var väldigt populära främst på nittiotalet. Håret ska då inte var helt jämt i samma färg, utan ha lite skiftningar.
– Då färgar man ofta på frihand för att få fram en naturlig uppljusning. Det ska gärna finnas lite utväxt också, säger hon.
Till fest rekommenderar Frida Wikberg mjuka uppsättningar och olika flätningar. Vill man ha håret utsläppt ska man köra på stora lockar och mycket volym.
– Plattången kan du lägga undan, säger hon.
En annan sak som den som vill vara inne i vår bör undvika är skarpa slingor och klippningar. Det har man, enligt Frida Wikberg helt gått ifrån nu.
Läs mer i papperstidningen!

Josefin Grunér (praktikant)