DELA

Horisont och Halloween i helgen

Nöjessugna ålänningar kan se fram emot en fullspäckad lördag.
På Bastun kommer Horisont att inta scenen vid 23.00, insläpp från 20.00.
Det svenska hårdrocksbandet har gett ut tre album sedan starten 2006 och gjort sig kända i undergroundkretsar. De har turnerat med band som Graveyard och Pentagram och spelar klassisk 70-talsrock som påminner om Led Zeppelins första album.
Bastun har också klart med en bokning till lördagen den 9 november: The Movements från Göteborg.
– Sen början på 2000-talet har det med sin psykedeliska garagerock turnerat runt om i Europa. Och antagligen kommer vi se det första bandet på Bastun som har fått en låt uppspelad i rymden, sägs i ett pressmeddelande.


Utklädda
Samma dag är det Halloweenfest på Dinos där priser kommer att delas ut till kvällens bäst utklädda gäster.
– Vi öppnar Halloween-portarna 22.00 och vi rekommenderar verkligen folk som vill komma in att vara ute i tid. Det blev snabbt fullsatt förra året, säger bandbokaren Björn ”Grulle” Eklund i ett pressmeddelande.
Lördagens band på Dinos, amerikanska Goodbye June, är dock inte något utpräglat ”Halloween-band”.
– Ett rockband som går hem i ganska många läger, tror Eklund, som beskriver bandet så här:
Goodbye June är spretigt, ibland rätt så soft rock för att sedan få till ett jäkla tryck. Som om King Of Leon som lyssnat mer på sydstatsrock och blues och annamat sångare som Soundgardens Chris Cornell och Pearl Jams Eddie Vedder.


Stenkoll
Goodbye June är det tredje amerikanska bandet som Dinos kör via ett samarbete med belgiska Teenage Head Music. Även Kentucky Bridgeburners och The Delta Saints har kommit till Åland genom detta samarbete.
– Ett bolag som hållit på väldigt länge och har stenkoll på grymma liveakter från främst USA och Australien. Visst finns det idag en grym rockscen i Skandinavien men visst känns det kul att mellan varven kunna presentera lite mer ”exotiska” akter på lilla Åland, säger Eklund. (tv)