DELA

Helgen som heter Rock n’ Roll

Helsingforsbandet The Wyman Family gästar på Dinos bar och restaurang på lördag.
Då blir det äkta gitarrkärlek och americana.
På Park blir det blues och rock n’ roll med Blue DeVilles och Hotell Arkipelags nattklubb dundrar på till sent på lördagsnatten.
The Wyman Family bildades 2012 och har sedan dess bandat in en skiva som ska släppas i år. Soundet är inget mindre än äkta rock n’ roll som för tankarna till stetsonhattar, immiga stop och dammiga boots.
The Wyman Family består av Marco G Stone (sång), Ace Mark (gitarr), The Punisher (bas) och Sammy Dolina (trummor). Ace Mark spelade med det amerikanska progrockbandet Bigelf i början av 2000-talet och The Punisher har slitit bassträngar med det finska Flaiming Sideburns sedan bandets begynnelse 1995.
Spelningen börjar klockan 01.00.

Rythm och blues på Park
Gävlebandet Blue DeVilles bjuder på organiskt, gruvligt sväng på lördag. Enligt pressmeddelande blir det låtar av bland annat James Harman,Gary Primich, Kim Wilson och The Fabulous Thunderbirds varvat med DeVilles egna låtar. Då är det fråga om allt från shuffle, en mängd olika blues-sorter och rock n’ roll.
På fredag bjuder Park på Peter Nordlund.
Hotell Arkipelag meddelar att man nu har anpassat öppettiderna för höstsäsongen. Från och med första september har nattklubben öppet onsdag till lördag, restaurang Oliver måndag till lördag och baren i PAF-casinot öppet hela veckan.
I dag och i morgon spelar DJ JoJJ3 på nattklubben med start klockan 22.00.
I Eckerö i Käringsundsbyns restaurang spelar Creedence Clearwater Revival-tributbandet Clean Water på lördag. Bandet står på scen klockan 21.30.
På bio Savoy är det Vokalist Deluxe på lördag kl 18.00.

Adrian Grönqvist