DELA

Här är nya Bastun-basen

Han lyssnar på allt från Slayer till The Smiths.
Anders Östman är ny ordförande för Träffpunkt ungdom som driver Bastun.
– Det känns som en kul utmaning, säger han.
Amerikansk trashmetal och melankolisk brittisk pop. Anders Östman är en klassisk allätare när det kommer till musik, och det är ungefär så han vill att Bastun ska vara.
– Generellt sett har vi en nisch på hårdrock, och rock överlag, men vi har ändå haft mycket hiphop, reggae, och till och med lite electro. Vi har en varierad mångfald på musik och det är det som vi bygger vårt rykte på, säger han.
Han har fått frågan om att bli ordförande förut och kände att han nu kunde axla ansvaret. Därför tog det inte lång tid för honom att tacka ja till uppdraget.
– Någonstans mellan fem och tio sekunder. Alla ansåg att det var jag som skulle ta posten och det var inte så mycket mer än att godta förfrågan.

Hoppas på återkomst
Anders Östman tror att en del av Bastuns framgång grundar sig i att de lyckats locka spännande akter, som Entombed och Hellacopters, till Åland. Och en framtida drömbokning för honom skulle vara något liknande.
– Vi har alltid skojat inom styrelsen att vi ska boka Slayer, men det är mest ett skämt i ärlighetens namn (skratt), säger han och fortsätter:
– Det är väl möjligtvis att vi skulle få tillbaka någon från gamla Hellacopters, till exempel Imperial State Electric. Det skulle väl vara den främsta drömbokningen.
Läs mer i papperstidningen!

Totte Vesterlund