DELA

”Grulle” firar med två band

Sommaren är slut men det händer ändå en hel del på nöjesfronten i helgen.
Bland annat firar Dinos bandbokare Björn ”Grulle” Eklund sin födelsedag med att ha bokat in två spelningar på lördag och på Knorring ordnar man bartömning i kväll och i morgon.
Till sin gravt försenade födelsedagsfest har Eklund bokat in banden Räjäyttäjät och The Dahmers. Huvudbandet Räjäyttäjät har på kort tid blivit extremt kultförklarade i fasta Finland och även i Sverige.
– En skyddad verkstadsvariant av Hurriganes som spelar brallorna av de flesta, ja även sig själva, skriver Eklund i ett pressmeddelande.
Eklund tillägger att det kommer att låta aningen kaotiskt.
– Men där i bakgrunden finns förbannat bra rocklåtar, skriver Eklund.
The Dahmers från Bromölla är lördagens andra band på Dinos.
– Gillar man Misfits och Jay Retard lär The Dahmers fallen en i smaken, tror Eklund.
Han beskriver musiken som ”Trevlig catchig fräsrock med otrevliga textteman”.
Eklunds ”födelsedagsfest” är öppen för alla. Dahmers går på 00.30 och Räjäyttäjät lite efter 01.00.
– En kväll som jag brukar köra band som kanske inte skulle funka nån annan gång. Räjäyttäjät är kanske inte för precis alla, skriver Eklund.

Bartömning
På Arken ordnas spansk afton i festvåningen i kväll. Högtryck spelar dansmusik och vid tiotiden ordnas en flamencoshow med spanska dansare och musiker. I nattklubben spelar DJ Simolin, vilket han även gör på lördagen.
På F.P. von Knorring ordnas traditionell bartömning på kommandobryggan både i kväll och i morgon. På Park underhåller Stefan Lund båda dagarna medan Ångbåtsbryggan har Conny Henrix, likaså fredag och lördag.
Malin Lundberg