DELA
Foto: Rikkard Häggbom<07_Bildrubrik>TILL ÅLAND Frida Andersson spelar eget material från bland annat senaste skivan ”Håll mej hårt”. På lördag ger hon konsert i Mariehamn.

Först Bo Kaspers – sedan Åland

Singer songwritern Frida Andersson besöker Åland. Med sig har hon gitarristen Roland Junell och sångerskan Elin Andersson.

– Om man ska sätta en etikett på kvällen kan man kalla den viskväll. Texterna ligger i fokus, det blir ganska intimt.
Under konserten på bio Savoy på lördag framför Andersson dels låtar från senaste skivan ”Håll mej hårt”, dels nytt material.

– Jag skriver det mesta av mitt material själv. Ofta kommer låtarna till mig då jag plinkar på gitarren. Det bästa är när melodin finns i orden.

På skivan ”Håll mej hårt” som gavs ut 2013 sjöng Andersson för första gången på sitt modersmål, finlandssvenska. Tidigare höll hon sig huvudsakligen till engelska.

– Egentligen tog jag aldrig ett beslut om att sjunga på finlandssvenska, det bara blev så. Jag råkade skriva en sång på svenska, och jag tyckte genast att den var bekväm att sjunga.

Sedan hösten 2013 samarbetar Andersson med Bo Sundström och Bo Kaspers orkester.

– Jag mejlade dem på vinst och förlust, jag hade inget att förlora, och erbjöd dem att vara förband på deras konsert. De svarade och bjöd mig med som gästartist under deras Nordenturné. Jag trodde inte det var sant, det var helt fantastiskt.

Läs mer i papperstidningen!