DELA

E-type small högt

Till en början ser det glest ut framför Rockoffscenen, men strax innan Martin ”E-type” Eriksson drar igång, aningen efter utsatt tid, har det fyllts på ordentligt.
Längst fram vid scenen står Tilde Öhman och Emma Larsén, och de säger att de har stått där ett tag.
– Vi såg Linda Bengtzing innan också, hon var bra och det var ganska mycket folk, säger Emma Larsén.
Elin Karlsson, Camilla Sipinen, Maria Palme och Kim Hägglund har också letat sig långt fram. När vi frågar om de är där för att se E-type lyser Elin Karlsson upp.
– Ja, det är vi! Jag tycker att han är häftig och sjunger coolt. Han är lite av en barndomsidol för mig. Det var ungefär tio år sedan jag såg honom live sist, säger hon.
Gänget hoppas på att få uppleva många gamla hits, konfett i och smällare – och det får de också.


Välkända låtar
E-type inleder med den gamla dängan ”Paradise” och tar sig snabbt ut i publiken för att få sig en sipp ur någons glas. Han ser till att få med sig publiken redan från början genom att låta dem sjunga med i micken, som han sträcker ut bland dem med stativ och allt.
I vanlig ordning är E-type flankerad av två sjungande, snygga tjejer och i vanlig ordning smäller och eldar det ordentligt. Fansen kan knappast bli besvikna.
– Hade jag vetat det här hade jag tagit den ”riktiga” bilen, säger han, och syftar på raggarbilarna som rullar förbi på rad utanför. Och så kör han igång igen.
Publiken lever upp ordentligt och ler igenkännande när de hör de första tonerna till låten ”Life”. De sträcker upp händerna, dansar och skrålar glatt med i megahiten från 2001.

Josefin Grunér