DELA

Dans eller country

Den som vill fira påsken på krogen har mycket att välja på i år. På Dinos spelar till exempel countryartisten Joe Buck på långfredagen.
– Joe Buck Yourself lämnar ingen oberörd. Med galen uppsyn levererar han helvetescountry med hjälp av sin gitarr och en baskagge, skriver Dinos bandbokare Björn ”Grulle” Eklund i ett pressmeddelande.
Vill du dansa finns det flera alternativ.
Eklund berättar att Joe Buck var gitarrist i The Legendary Shack Shakers innan han kom med i Hank Williams III:s kompband där han var ökänd som ståbaskillen med tuppkam och en vansinnig uppsyn. Bland annat fick han uppträda med Hank III på Hank Williams årsdag på självaste Grand Old Opry i Nashville.
– Det kan inte finnas många artister som uppträtt på Åland som faktiskt spelat i countryns absoluta högborg, säger Eklund.
Numera uppträder Joe Buck i form av enmansbandet Joe Buck Yourself. Han kompar sig själv med en baskagge samtidigt som han spelar sin Gibson ES-125 från 1948.
– En udda gitarr i solig mahognykropp och Stratocastermickar. En helvetesvariant av blues och country, förklarar Eklund.
I en intervju med Charleston City Paper beskriver Joe Buck gitarren.
– Jag använder inte effekter, pluggar bara in i förstärkaren och vrider upp volymen. Jag kan spela skiten ur den i en och en halv timme och den håller ändå perfekt stämning.
Spelningen på Dinos klockan 23.00 i kväll fredag blir den enda i Finland under Joe Bucks Europaturné.


& spelar på påskdagen
Dinos bjuder även på annan underhållning under påsken. På påskafton spelar The Mutants.
– En bortglömd finsk rockpärla, säger Eklund.
The Mutants levererar en instrumental potpurri av rock, surf och funk som bland annat framförs med kongas, saxofon och farfisa.
– Låter som ett soundtrack till en obskyr 1970-talsfilm. Skulle Tarantino känna till dessa killar skulle han garanterat älska dem, säger Eklund.
På Arken bjuds på allt från DJ:s till dansband under påsken. I kväll och i morgon spelar DJ IBZ i nattklubben. På lördag blir det dans i Arkens festvåning till Göteborgsbandet Mingos.
Får man inte nog av dansband då kan man åka till Breidablick i Finström på söndag klockan 20.00. Då ordnar Dansens vänner påskdans till Conny Henrix där.
Den som hellre hänger kvar på Arken på söndag får se bandbokaren Tony Mattsson ta plats bakom trumsetet när hans rockcoverband & intar scenen i nattklubben.
På Park blir det trubadurunderhållning med Richard ”Räven” Holmgren fredag till söndag från klockan 20 på kvällarna. På Indigo spelar DJ Totte på lördag från klockan 22.

Malin Lundberg