DELA

Bonde söker Fru på Ålandsbesök

Vist Åland hade ett finger med i spelet för att locka TV-bonden Johanna Nordin till Åland.
Hur Johanna och hennes slutliga val Maria hade det på Åland kan ses i kommande onsdags avsnitt av Bonde söker Fru i TV4.
Ålandsresan är en marknadsföringsinsats av Visit Åland, baserat på ett avtal med Bonde söker Frus produktionsbolag Fremantle Media, berättar marknadskoordinator Jonas Holmström vid Visit Åland i ett pressmeddelande.
I programmet får inslaget från Åland 11 minuter.
– För oss handlar det om viktig imagemarknadsföring av Åland. Programmets popularitet med upp mot 1,5 miljoner tittare per vecka på den för Åland så viktiga svenska marknaden är klockren och jag tror och hoppas att inslaget kommer att resultera i ökat intresse för Åland som resmål, säger Visit Ålands vd Annica Jansson.

Slottsbesök
Pressmeddelandet fortsätter:
Resan skedde 18-21 juli i år och på programmet stod bland annat Kastelholms slott och båtutflykt i Saltviks skärgård. Paret bodde på Hotell Arkipelag. Vädret under inspelningen var blandat, från sol till mulet och till och med lite regn.
– Tittarna kommer även att bjudas på olika miljöer i Mariehamn, en kort utflykt med kajak samt de för Åland så karaktäristiska röda klipporna där de är som allra vackrast”, säger Annica Jansson som i samråd med produktionen hade lagt upp utflyktsprogrammet och även gett önskemål om platser i Mariehamn som skulle profileras.
– Återstår dock att se vad som blir kvar. När tre dygn skall klippas ner till 11 minuter är det bara att vara beredd på att det är många miljöer jag skulle vilja ha med som får stryka på foten.
Produktionsteamet var mycket nöjda med upplägget på Åland. Så här säger inslagsproducenten Julia Messelt:
– Att få komma i ut i Ålands oerhört vackra skärgård var en underbar upplevelse. Ön vi landsteg på var magiskt vacker och vi fann en liten tjärn gömd i grönska bland de i övrigt karga klipphällarna. Det är verkligen en ynnest att kunna njuta av omgivningarna samtidigt som man jobbar. Hela teamet var väldigt nöjda med valet av ”kontor” denna inspelningsdag.
Programmet sänds onsdagen den 30 november kl 21.00 i TV4.