DELA

Åländsk bluestrio släpper skiva

Ser omslaget bekant ut, bluesvänner?
Skivdebuterande åländska Bluesorkestern Ragnar har inspirerats av en klassisk brittisk platta.
Lasse Karlsson fotograferade bandet utanför studion Bagarstugan i Lemland där trion spelat in elva låtar med producenten Johan Eriksson.
Omslagsidén kommer från den enda LPn som John Mayalls Bluesbreakers gjorde med Eric Clapton på gitarr. Året var 1966. På Ragnars omslag är det gitarristen Trembling Beerhead Paasikivi som intar Clapton-positionen med tidningen.
Releasespelning blir det på Parks bar i kväll lördag.

Punktering
I kväll uppträder trion Jack and the Wild Horses på Dinos.
Förra gången Jack and the Wild Horses var bokade till Dinos slutade bandets Ålandsresa i Jönköping.
Denna gång har de dock lovat ta med sig reservdäck för att samma sak inte ska hända igen.
Bandet skulle ha spelat i januari i år, men fick då förhinder i form av en punktering i Jönköping. Dinos bandbokare Björn ”Grulle” Eklund menar dock att de passar minst lika bra in nu.
– Det är ett perfekt band för en vårkväll i goda vänners sällskap, säger han.
Han beskriver trion som folkpop i galopptempo, alternativt uppsnabbad country med cajunrytmer.

Helkväll
På Bastun ordnas en helkväll med popmusik i samband med att det svenska up-and-comingbandet Khoikhoi i kväll gör sin första show utanför Sverige.
Det svenska indiepopbandet är på väg uppåt. Nyligen spelades deras låtar i radio för första gången.
Bandet består av Martin Jacobsen på sång och gitarr, Gurra Dalbratt på gitarr, Daniel Legnélius-Bernefjell på bas och Arvid Staaf på trummor. De kommer från Stockholm och har spelat tillsammans i ”ungefär tre-fyra år”, enligt Staaf, som också säger att de ser fram emot sin spelning.
Bandet blandar halvrena britpopgitarrer (a la The Libertines) med drivande basgångar på ett sätt som påminner om The Pixies i en slags ”klassisk” indiepop som också bär spår av svenska kollegor, till exempel Broder Daniel och Bad Cash Quartet.

Känd dj
Till Kino kommer i kväll en av Sveriges främsta DJ´s, Alex Moreno.
Alex Moreno har spelat på många av världens hetaste klubbar, bland annat Ministry of Sound och Dreamers, och på festivaler framför 40.000 åskådare.
Han har uppträtt tillsammans med många av DJ-världens största namn, bland annat Dj Tiesto, Ferry Corsten, Axwell och Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia, Eric Prydz och Deadmau5.

Felix Quarnström


Patrik Dahlblom