DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>BÄR MED SIG SÅNG Katarina Gäddnäs uppskattade speciellt Ramy Essams framförande, men är imponerad över alla litteraturdagarnas författare.

Nöjd över fullmatade dagar

Det började och slutade med ett återbud, men där emellan gick det bra.

Katarina Gäddnäs är speciellt imponerad av alla författare.
Både invigningstalaren Athena Farrokhzad och en av söndagssoffans paneldeltagare, Ove Wikström, lämnade återbud för årets litteraturdagar, men projektledare Katarina Gäddnäs är ändå nöjd med dagarna.

– Det händer alltid sådant här är vi har så många författare. Men jag är väldigt imponerad av alla de som var här, de bjöd på otroligt fina framträdanden.

Något ni ändrar inför nästa år?

– Vi kan alltid bli bättre. Supén är en stor fråga, det var flera som var förvirrade över att den uteblev, så vi får se hur vi gör i framtiden. Nu råkade det hända mycket kulturellt i stan, så alla restauranger var fullsatta.

Trots konkurrensen från andra evenemang blev besökarantalet nästan lika högt som vanligt, med kring 280 biljetter sålda både fredag och lördag kväll.

Vad bär du med dig från årets litteraturdagar?

– Framför allt Ramy Essams fina sång. Han sade själv att det gav honom kraft att orka kämpa en stund till, då han insåg att hundratals människor på en liten ö bryr sig om händelserna på Tahrir-torget.