DELA

Nionde säsongen för Galleri Berghäll

Sommaren 2005 öppnade Kjell Ekström Galleri Berghäll i Föglö Hummersö, ibland kallat Villa Berghäll. I den gamla lanthandeln som byggdes i början av 1940-talet har besökarna varje sommar erbjudits ett varierat utbud av konstnärer och konsthantverkare.
I år visas förutom innehavaren Kjell Ekströms akvareller två inbjudna konstnärers verk. Det är dels Anna Sundbloms utställning Illusions och Anders Wallins akrylmålningar på plexiglas.
Anders Wallin är bosatt i Gustavsberg utanför Stockholm. Kjell Ekström skriver i ett pressmeddelande att Wallin är känd som en av Sveriges främsta akvarellister och just nu med på en mycket uppmärksammad utställning i Edsviks konsthall.
Anders Wallin är välbekant för de åländska konstnärerna. Han var lärare på konstföreningens målarläger på Husö 1988. Därefter har det blivit flera kurser på Åland. Många ålänningar har även gått på hans kurser i Sverige och utlandet. Tillsammans med Kjell Ekström hade han 1996 en utställning i Ålands konstmuseum.
– Jag har varit med på otaliga kurser med Anders runtom i världen: Kuba, Mexiko, Brasilien, Bali, Kenya, Indien och Grekland för att nämna de viktigaste. Anders är ju mest känd på Åland för sina akvareller. Därför känns det extra roligt att visa hans moderna akrylmålningar på plexiglas, säger han i pressmeddelandet.
Anders Wallins stora akrylmålningar visas dels i det gamla butiksrummet , dels i källarvåningens mindre gallerirum.
Galleri Berghäll är i år öppet till 9 augusti onsdagar, torsdagar och fredagar klockan 12 – 16. Öppettiderna är desamma för den närbelägna museigården Matsmårs.
Läs mer i papperstidningen! (ke)