DELA

Naturnära dubbelutställning kring trä och trädgård

Rödbetor, rädisor och bönor – eller näver, störar och pärtor.
Några exempel på motiv ur den naturnära utställning som Ammi Krogius och Carolina Sundelin (bilden) – mor och dotter – visar på Galleri Skarpans i Mariehamn.

Att det blivit en dubbelutställning har flera orsaker. Carolina Sundelin berättar att hon egentligen skulle ha ställt ut ensam men att hon märkte att tiden inte medgav att hon skulle fylla hela galleriet och då passade det bra att hennes målande mor Ammi Krogius delade utrymmet med henne.
Utställningen ger dem också en möjlighet att se hur de utvecklats.
– Vi ställde ut tillsammans också för elva år sedan, på Galleri Oljemark i Helsingfors, och det var riktigt roligt. Nu kan vi se vad som hänt sedan dess, säger Carolina.Två målningar med äpplen fungerar som en sammanhängande länk mellan de två utställningsrummen i galleriet men annars är det fråga om två olika utställningar även om båda knyter an till naturen. ”Trä och trädgård” är det gemensamma namn man stannat för.

Läs mera om utställningen och konstnärerna i dagens, torsdagens, Nyan. Vernissage äör det i kväll kl. 18-20 och utställningen kan ses till den 25 september.

Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax

Foto: Jonas Edsvik

jonas.edsvik@nyan.ax