DELA

Museichef ny vice president i internationell organisation

Sjöfartsmuseets chef Hanna Hagmark-Cooper har utsetts till vice president i ICMM, en internationell organisation för maritima museer.
International Congress of Maritime Museums (ICMM) har hållit sin stora konferens i Esbjerg, Danmark.
I år var det valår och Sjöfartsmuseets chef Hanna Hagmark-Cooper återvaldes till styrelsen för en andra mandatperiod. Samtidigt blev hon också vald till vice ordförande för organisationen.
– Att bli vald till vice president för ICMM betyder naturligtvis mycket för mig personligen, det är ett erkännande för det arbete jag har gjort för organisationen under min första period i styrelsen. Men framför allt betyder det väldigt mycket för Ålands sjöfartsmuseum och dess ställning internationellt. Sin litenhet till trots är Sjöfartsmuseet nu en aktiv och tongivande medlem bland världens maritima museer. Det ger oss en trovärdighet som är till stor fördel då vi söker internationella samarbetspartners men det betyder också att vi måste leva upp till de krav på professionalism som förväntas av oss, säger Hagmark-Cooper i ett pressmeddelande.
Hon ersätter Mary-Louise Williams, chef för the Australian National Maritime Museum. Den nye presidenten är Frits Loomeijer från sjöfartsmuseet i Rotterdam.
Till uppgifterna för den nya vice presidenten hör bland annat att tillsammans med presidenten och den övriga styrelsen utveckla och professionalisera organisationen så att den bättre motsvarar medlemsmuseernas behov i en tid då många står inför stora förändringar, sägs i pressmeddelandet.