DELA

Minna Rundberg till Formex

– Jag känner mig redo nu eftersom jag börjar ha en så stor kollektion, säger designern Minna Rundberg (bilden) som i dag åker till fackmässan Formex i Stockholm.
På mässan har hon en helt egen monter, ett rum som hon skall fylla med produkter ur kollektionen Ego som också är hennes varumärke.
Minna Rundberg berättar att hon tidigare varit med på en stor möbelmässa i Stockholm, men då med olika artiklar i en möbelutställares monter. På Formex står hon för första gången helt på egna ben.


Nya kontakter
Formex är Nordens största fackmässa för design och inredning. Den är alltså inte öppen för allmänheten utan endast för branschfolk och inköpare. Minna Rundberg hoppas framför allt kunna knyta kontakter.
– Framför allt förväntar jag mig att kunna få en del nya kontakter på exportsidan, både inom och utom Skandinavien, gärna med större kunder som har möjlighet att ta in hela kollektioner.
Minna Rundberg berättar att hon inledde arbetet på det hon skall visa upp på Formex redan i början av hösten men att det blev ett avbrott i arbetet eftersom den julkollektion hon också gjorde krävde sin tid.
Vad är det då som du kommer att visa på Formex?
– Det är en hel del glas eftersom jag just nu håller på att utveckla den serien. Guld är ju aktuellt och jag skall bland annat visa glas med bladguld inglaserat. Med finns också den signerade glasskål som funnits med i min produktion ända från början.


Textilier
Ganska mycket textil berättar Minna Rundberg att hon också skall ha med på mässan.
– Tidigare har jag ju gjort ganska mycket färdiga produkter, till exempel bordslöpare och förkläden i färdiga förpackningar. Nu skall jag visa upp mera metervara, olika inredningstextilier som paneler, gardiner och fondtextilier.


Lackerat
Brickbord finns också med och nu i nya material och färger.
– Tidigare har jag gjort brickbord i björk, ek och valnöt. Nu skall jag visa bord i lackerade ytor, lackvitt och lacksvart, säger Minna Rundberg.
– Golvet i min monter är målat som ett schackbräde och brickborden placerar jag ut som schackpjäser, tillägger hon.


Många besökare
Formex hålls två gånger per år på Stockholmsmässan. Vårmässan öppnas nu på torsdag, den 17 januari, och pågår till den 20 januari.
Höstens Formex hålls den 28-31 augusti. Till fjolårets Vår-Formex kom drygt 23.000 besökare och arrangörernas förväntningar inför årets vårmässa är också stora.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax