DELA

Middagskonstnärer i ny utställning

De kallar sig Middagskonstnärerna och målar i Medis. Av lust till konsten och av längtan att få lära sig mera.
Nu ställer tio av dem ut på Medimar i Mariehamn. (På bilden från vänster:  Kerstin Hanf, Ingalisa Pettersson, Else-Maj Sjöberg och Gunnie Jansson.)
Middagskonstnärerna är en kurs på Medis med Aino Kivisaari som lärare. I vinter har kursdeltagarna varit 13 och av dem är alltså tio med på utställningen på Medimar.
Det är inte första gången som Middagskonstnärerna ställer ut. För tre år sedan ställde ganska många ur kursen ut i dåvarande Möbelmarknadens utställningshörna. I olika kombinationer – och även enskilt – har kursdeltagarna också ställt ut i andra sammanhang.
– Att ställa ut är lite sporrande, konstaterar Kerstin Hanf som är en av utställarna.


Mest akvareller
Utställningen på Medimar innehåller mest akvareller och akvarell är också det som man oftast sysslar med på kursen. Med finns dock också några arbeten i akryl. I motivkretsen finns en hel del landskap men ganska många av målningarna är abstrakta.
Jämfört med utställningen för ett par år sedan känns det som om målarna nu vågar vara aningen djärvare.


De ställer ut:
De som har arbeten med på utställningen är: Gunnie Jansson, Ingalisa Pettersson, Kerstin Hanf, Else-Maj Sjöberg, Eila Takkunen, Ulla Häggblom, Ritva Grunér, Tarja Ekstrand, Maria Perämaa och Birgitta Rosenberg.
Utställningen, som inte har någon särskild vernissage, kan ses till början av augusti. Som, för tidigare utställningar på samma plats gäller att den är öppen för alla intresserade och inte bara för dem som har ärende till Medimar. Det är bara att kliva på.

Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax