DELA
Foto: PRIVAT

Mässa i dragspelston på söndag

I S:t Olofs kyrka i Jomala har man ”Mässa i dragspelston” på söndag.

I september gjorde 39 personer från Ålands dragspelsklubb och S:t Olofs kyrkokör en Mässa i dragspelston i Norrköping i Sverige. På söndag finns det en chans att uppleva mässan på Åland. Nämligen i S:t Olofs kyrka i Jomala klockan 11.

– Mässan är inte en konsert utan en gudstjänst som är fylld av glad musik i folklig ton. Denna gång kommer även folkdansare att medverka, skriver man i ett pressmeddelande.

Det var den sista helgen i september som kyrkokören och dragspelsklubben gjorde en resa till kulturnatten i Norrköping. Resan arrangerades av Jomala församling.

Tillsammans med den lokala Styrstadskören genomförde man en Mässa i dragspelston i Johanneskyrkan. Mässan besöktes och uppskattades av många, skriver man i pressmeddelandet.

De båda körerna leddes av kantorerna Eva-Helena Hansen från Jomala och Germund Annerbo från Norrköping. Christina Johansson ledde dragspelarna och Jomala församling tf kyrkoherde, Stefan Äng, var liturg.

Förutom mässan och kulturnatten bekantade sig sällskapet med industrilandskapet i Norrköping och Marmorbruksmuseet i Kolmården