DELA
Foto: Jonas Edsvik

”Märket” som sommarföljetong i Nya Åland

I juli blir det urpremiär för den nyskrivna operan ”Lisbeta – en trollkona skall du icke låta leva”, som bygger på Carina Karlssons roman ”Märket”. Därför passar det extra bra att kunna bjuda Nyans läsare på den kritikerhyllade succéromanen i sin helhet som följetong i sommar.

Carina Karlssons roman ”Märket” utkom 2019 på förlaget Schildts & Söderströms, och fick ett synnerligen gott mottagande hos både kritiker och publik.

I romanen får vi följa Lisbeta från Skarpans, en av sju åländska kvinnor som anklagas för häxeri, torteras och som slutligen halshuggs och bränns på bål i den allra första häxprocessen i det svenska riket som sker på Åland år 1666.

I sommar är romanen extra aktuell, då den nyskrivna operan ”Lisbeta – en trollkona skall du icke låta leva” får sin urpremiär den 15 juli på Alandica.

Operan, i arrangemang av Kulturföreningen Katrina, bygger på ”Märket” och för librettot står Carina Karlsson tillsammans med operans regissör Ida Kronholm.

Romanen ”Märket” publiceras i sin helhet som följetong i Nya Åland under sommaren. Som prenumerant kan du se fram emot minst ett nytt avsnitt sommarläsning i veckan.

Missa inte första delen, som publiceras inkommande tisdag den 1 juni.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp