DELA

Magna Mater spelar på Dinos

I kväll lördag äntrar Göteborgsbandet Magna Mater Dinos scen. Bandet har aldrig tidigare spelat på Åland, men har på hemmaplan spelat med bland annat Kadaver och Dinos-favoriten Old Kerry McKee.
Det utlovas proggig folkrock med många långa instrumentala delar och flummiga gitarrsolon. Bandmedlemmarna är väldigt unga, men bandbokaren Björn ”Grulle” Eklund är är säker på att de ska leverera.
– Det blir proggig folkrock med psykedeliska undertoner. Det spretar åt många håll men det är förbannat välspelat. Snorungar som kommer sätta många musiker på plats, säger Eklund.
Debutsingeln släpps på Alleycat Records och där ska även fullängdsdebuten se dagens ljus inom en snar framtid. Då bandet uppträdde på hemmaplan och Puserviksscenen konstaterade gehitmusik.com följande:
– Tankarna förs tillbaka till mitten av 60-talet och band som The Jimi Hendrix Experience och Jefferson Airplane och med långa instrumentella delar, stämsång, solon, tempoväxlingar och tonartskaos.
Fredag 30:e maj skulle rockabillyrebellen Rockin Ryan från Los Angeles ha uppträtt på Dinos. Ryan har dock tvingats ställa in hela Skandinavien-turnén.
– Vi hoppas få hit honom vid ett senare tillfälle, säger Eklund.