DELA

Magiskt möte med Johan och Måns

De åländska femteklassisterna får möjlighet att ge idéer åt två av Sveriges mest kända barnboksförfattare och kanske så småningom se idéerna i tryck.
I läsprojektet ”Det magiska mötet” ingår förutom skrivtävlingen för niorna som Nyan skrev om i fredags även ett projekt för femteklassisterna.
Under februari får landskapets alla femmor skicka in idéer och förslag som de kända svenska barnboksförfattarna Johan Unenge och Måns Gahrton skulle kunna skriva om. Idétävlingen kallas författarakuten och de fem bästa idéerna väljs ut av en jury och vinnarna får äta middag på restaurang med författarna själva när de kommer till Mariehamns litteraturdagar.
De båda, som bland annat gjort böckerna om ”Eva & Adam” och ”Hotell Gyllene Knorren”, bjuder då också på läsparty för alla femteklassister, fredagen den 15 mars. En färgsprakande, ordsprakande show som fokuserar på hur roligt det är med läsning och skrivning utlovar de.
Efter läspartyt åker Johan och Måns till specialfritidshemmet Galaxen och träffar ungdomarna där.
Projektet genomförs i samarbete med Nya Åland och Mariehamns litteraturdagar. Förutom att få barn och unga att läsa och skriva mera vill projektets eldsjälar också bidra till att höja prestigen för barnlitteratur.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist