DELA

Loreen var euforisk

– Det kanske låter löjligt, men jag känner mig euforisk. Tack alla, det är ni som gjort detta möjligt, sa Loreen efter vinsten i Eurovision Song Contest.
Loreen har gjort historia. Med 372 poäng är hon större än Lordi och hon slog Ryback med antal tolvpoängare. Hela 18 länder tyckte att Loreen var bäst.
Det var härligt att se hur glada de svenska fansen i arenan var. Och gladast av alla var nog det största fanset, Christer Björkman.
– Jag hade aldrig vågat hoppas på detta, välkommen till Eurovision Song Contest 2013!… Oj vad det känns underligt att säga detta, men det är ju sant, ler Björkman.
Vid scenkanten står fansen och sjunger ännu då alla lämnat arenan. Loreen ger en del tv-intervjuer och pratar med de ryska Babusjkorna.
Till slut kommer hon fram till scenkanten och ber fansen sjunga igen, (se video på bloggen eurovision.ratat.fi). Jag står med och sjunger. Sverige är ett av schlager-EM:s bästa länder genom tiderna med fem segrar; Abba 1974, Herreys 1984, Carola 1991 och Charlotte Perrelli 1999 och Loreen 2012.
Läs David Lindströms hela finalrapport i måndagens Nya Åland!