DELA

Kvoten fylld av unga vokalister

Anmälningstiden till årets upplaga av Lilla vokalisttävlingen gick ut i söndags. Men redan i fredags var kvoten fylld och ungdomsförbundet måste sätta lapp på luckan. (På bilden fjolårets duettvinnare Emilia Virta och Norah Lång.)
Verksamhetsledare Inger Lundberg på Ålands ungdomsförbund säger att det är trevligt att det finns ett så stort intresse för tävlingen men att det naturligtvis också är trist att inte kunna ta emot alla som vill vara med.
– Vi var tvugna att sätta en kvot för att tävlingen skall bli av hanterligt format.


Solister och duor
Redan i den första annonseringen inför tävlingen och i senare meddelanden på hemsidan har man berättat att gränsen sätts vid 35 bidrag. Och det nådde man alltså redan på fredagen.
– Av de 35 bidragen är 21 solister och 14 duor. Sammanlagt blir det 49 personer.
Enligt Inger Lundberg har det varit ett enormt tryck på platserna och de som hörde av sig med anmälningar efter att de 35 platserna var fyllda blev naturligtvis besvikna när tävlingen var fullbokad.


Inger väntelista
– Vi har ingen väntelista heller eftersom anmälningarna är bindande i år, vilket betyder att alla som är anmälda till tävlingen ska stå på scenen på Solbacka i Saltvik den 20 mars om man inte är sjuk och därför och inte kan uppträda.
Lilla vokalisttävlingen gäller barn i årskurserna 1-6, alltså åldern 7-13 år.


Artistskola
Inger Lundberg påminner även om att ungdomsförbundet ordnar en artistskola för barn i åldern 7-13 år under sportlovet 23-25 februari kl 12-16 med Julia Westerberg som ledare på Valborg i Lemland. Där får man träna scennärvaro, hur man agerar på scenen och ”hur man blir en stjärna”.
– Maximalt 22 deltagare kan vara med så här gäller det att vara snabb med anmälningen så att man säkert får plats, säger Inger Lundberg som tar emot anmälningarna.
Sista anmälningsdag är torsdagen den 11 februari, men blir artistskolan fullbokad tidigare så måste man också här dra streck.
– Vi kan inte ta emot fler deltagare än 22, säger Inger Lundberg.


Även äldre får sjunga
Samtidigt som anmälningstiden för Lilla vokalisttävlingen gick ut påminde ungdomsförbundet om att det dags för ungdomar och vuxna från 13 år och uppåt (årskurs 7 och uppåt) att anmäla sig till Vokalisttävlingen som genomförs den 5 april på Breidablick i Finström. Sista anmälningsdag är den 21 februari.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax