DELA

Kvinnliga naturväsen på Pilsnermackan

Fotografen Matilda Saul och hennes kollega tillbringade en vecka på Källskär förra sommaren. Den magiska stämningen i grevens trädgård inspirerade till sagolika bilder där hon genom kvinnliga naturväsen utforskar ytlig perfektion.
En del av bilderna visas nu på Pilsnermackan.
– Det var lite magiskt där ute på Källskär. Den karga ön och så denna fantastiska malplacerade trädgård. Idén om naturväsen hade jag från början men när vi var där ute började vi leka med masker och utforska ytan, och det blev lite annat än jag tänkt.
Under veckan i skärgården tog de båda fotograferna det lugnt, satt med fötterna i vattnet, kopplade bort strukturerna och lät bilderna komma till dem. Resultatet är också det smått magiskt. Moderna skogsrån i den frodiga grönskan ger bilderna ett sagoskimmer som sätter igång fantasin.
Matilda Saul har gått en dokumentärfotoutbildning i Wales i Storbritannien och jobbar mest med dokumentära projekt. Till exempel har hon gjort utställningen ”Skall” som dokumenterar åländska jägare och hängs i Smakbyn i Kastelholm nästa vecka.
Vernissage på utställningen ”Creature fear” är i kväll klockan 18. Utställningen pågår hela februari.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist