DELA

Kulturspäckat år för äldreomsorgen

Äldreomsorgen i Mariehamn får ta del av 56 framträdanden under året.
Musik, dans och allt som innebär interaktion hör till favoriterna.
Visor, country, swingdans, cirkus, djembetrummor, filmvisning, tango, poesi…
Äldreomsorgen i Mariehamn kan glädjas över ett digert kulturutbud under året.
– Vi har 56 framträdanden, vilket är dubbelt så många som ifjol. De blir mycket sång och musik, som de äldre har önskat, säger vikarierande kulturkommunikatör Sofia Enros.
Det är andra året i rad som ett kulturprogram av det här slaget sammanställs. Programpunkterna sker från maj till november på Odalgården, Trobergshemmet och Edlagården. Stadens hemtjänstklienter bjuds också in.
– Nytt för i år är att programmet på Trobergshemmet ordnas både i festsalen och på institutionsavdelningen, så att även de som har svårt att röra sig ska kunna ta del av det, säger Enros.
De medverkande artisterna är främst åländska, med några undantag. Många av de äldre har önskat interaktion, så det har man försökt beakta.
– Det blir både allsång, sittdans och interaktiv cirkus. Det svåra med att ordna riktiga workshops är att de inte är tillgängliga för alla, därför valde vi att satsa på framträdanden som så många som möjligt kan ta del av. Helst skulle jag vilja ordna både och, säger Enros, och poängterar att det ordnas en hel del kulturprogram för äldre också utöver det här paketet, till exempel fredagsdanser och utfärder.
Läs mer i papperstidningen!

Ylva Vikström