DELA

Ung fotosalong i stadsbiblioteket

Utställningen Ung fotosalong ordnas på Mariehamns stadsbibliotek den 23 april till 12 maj. Salongen är öppen för alla fotointresserade mellan 13 och 25 år med någon slags anknytning till Åland.
Fotosalongen är en uppföljning till Ung konstsalong som ordnades under stadens jubileumsår 2011. Att man nu fokuserar enbart på foto beror på att många ungdomar i dag håller på med foto eller bild.
En arbetsgrupp bestående av Jan-Marco Rumander, Annica Andersson, Lise-Lott Ehrnstén, Tom Eckerman och Lars Midbjer håller i projektet som är tänkt att bli en årligt återkommande salong för unga fotointresserade.
Årets tema är detsamma som för Mariehamns litteraturdagar, det vill säga ”Yta”. Varje deltagare får lämna in högst tre omonterade fotografier, storleken ska vara minst 18×24 centimeter. På baksidan av varje fotografi ska namn och titel skrivas.
Fotona ska lämnas in mellan 8-15 april till stadsbiblioteket tillsammans med två anmälningsblanketter. Dem och all annan information finns på stadsbiblioteket eller på stadens hemsida www.mariehamn.ax under kultur & bibliotek.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!