DELA

Ulvens döttrar på CD

Gruppen Ulvens döttrar finns med på en är en samlings-CD, Werewolf songs, med folkmusikinspirerad originalmusik som på olika sätt tar sig an varulvsmyter ur den svenska folktron. Elva artistgrupper från fem länder (Sverige, Finland, Belgien, England och USA) tillfrågades av Malört förlag att bidra med en nyskriven låt till skivan, som är tänkt att vara en pendang till Ella Odstedts (1892-1967) bok ”Varulven i svensk folktradition”. Boken ges ut av Malört senare i vår. Skivan kan beställas via Malört förlags hemsida.Fler får plats på filmauditionen
inför inspelningen av långfilmen ”Fyren”, som Nyan berättade om i fredagens tidning. Regissören Ulrika Bengts hoppas att fler åländska ungdomar skall ta tillfället i akt och komma till provfilmningen den 8-10 mars i Mariehamn. Några förhandskunskaper krävs inte, betonar hon. Man söker två tonårspojkar i åldrarna 15-17 år och en flicka på 5-7 år.
Ännu i dag, tisdag, kan man anmäla sig på e-postadressen link@aland.net.Skolmusik 2013 ordnas i Esbo
och datum för evenemanget är den 16-18 maj. Evenemanget, som senast hölls på Åland, arrangeras av De Ungas Musikförbund i Svenskfinland.
Skolmusik ordnas vart tredje år och lockar tusentals skolelever till en gemensam sångfest. Skolmusik 2010 i Mariehamn lockade cirka 4.500 deltagare och förväntningarna på en stor festival i Esbo är också höga.