DELA

Ulvasång mellan slottsväggarna

På påsksöndagen, den 8 april kl 20 blir det ulvasång mellan väggarna i Kastelholms slott. Ulvens Döttrar, systrarna Isabella, Johanna och Ella Grüssner, bjuder på suggestiv musik med forntida klanger.
Konserten börjar först kl. 20 för att det ska vara tillräckligt mörkt och suggestivt på slottet. Publiken behöver vara varmt klädd för slottets inomhustemperatur är inte så hög som i moderna hus. Det finns fortfarande gott om platser. Förhandsbokning till Ålands museum tel 25 426 eller 0457 390 00 00.


Gryningspyromanen nu som ljudbok
Jörgen Petterssons och David Widlunds uppmärksammade reportagebok ”Gryningspyromanen – Från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare” finns nu även som ljudbok. Det är förlaget Ordfront Ljud som ligger bakom satsningen. Boken läses av Mats Eklund.
– Vi kände från början att det inte räckte till med den vanliga boken. Allt fler människor vill också ha möjligheten att lyssna till böcker, konstaterar brandingenjör David Widlund som är en av bokens två författare.
– Det är så klart bra att böcker även ges ut i ljud för alla de som av olika skäl inte vill eller har möjlighet till att läsa traditionella böcker. Nu blir boken tillgänglig för många fler, tillägger skribenten Jörgen Pettersson.
Författarna har noggrant granskat rättsväsendets jakt på den misstänkte Gryningspyromanen Ulf Borgström som under mer än tio års tid förändrade verkligheten för hela Skåne och mer än så. Ända till Dalarna spred han skräck. I ”Gryningspyromanen” granskar författarna Ulf Borgströms liv från vaggan till fängelset.


Unga får jobb på Popkalaset
Om du är under 25 år och intresserad av musik kan en helg på Popkalaset vara ett riktigt trevligt knäck. Finlands svenska ungdomsförbund söker unga som vill jobba som ”crew” antingen den 9 juni i Ekenäs eller den 16 juni i Jakobstad. Kravet är att du är engagerad och inte rädd för olika typer av arbetsuppgifter.
Det behövs totalt 30 personer per ort, och alla som som blir valda som ”crew” får VIP-pass, mat och dryck och erfarenhet av en trevlig syssla.
Under årets Popkalasfestivaler blir det nonstop musik från och med kl. 14 ända till kl. 24. Stora scenen och lilla scenen avlöser varandra med totalt cirka 20 artister. Det blir artister som Timbuktu & Damn!, Den Svenska Björnstammen, Mange Schmidt, Eric Amarillo och Redrama.
Är du intresserad att jobba som ”crew” en helg ska du anmäla dig senast 30.4 till FSU per e-post fsu@fsu.fi