DELA

Ulrika Bengts film visas i SVT

Regissören Ulrika Bengts film Avsked visas just nu i SVT 2. Den första delen av tre visades i söndags.
Filmen baserar sig på en bok av Johan Bargum och är regisserad av Ulrika Bengts. I rollerna ses Anders Slotte, Maria Salomaa, Einar Zilliacus, Marika Parkkomäki och Niklas Groundstroem. För musiken står Peter Hägerstrand.
I tv-tablån beskrivs filmen vara en berättelse ”om en grupp människor i dagens Helsingfors, som inte känner varandra, men deras liv korsas på överraskande och oväntade sätt”. qSystrarna Granlund
ger konserter
Systrarna och sopranerna Elina och Erica Granlund från Finström ger två sommarkonserter med klassisk sång.
16 juni klockan 20.00 kan man lyssna på dem i St Görans kyrka och fredagen den 17 juni kl.19.00 sjunger de på Kastelholms slott. Pianisten Britta Lovén från Umeå är ackompanjatör.
Båda systrarna studerar klassisk sång men spelar även fiol och då företrädesvis folkmusik.
De är mottaggare av Jack Mattssons minnesstipendium våren 2009 respektive 2010. qAnnSofi Joelsson i
Teaterföreningens styrelse

Teaterföreningen i Mariehamn rf. höll sitt årsmöte den 8 juni. Maria Mäntylä omvaldes till ordförande.
AnnSofi Joelsson valdes in som ny styrelsemedlem. De övriga i styrelsen är Andreas Backman, Daniel Dahlén, Kenneth Johans, Lena Andersson, Jan Nordberg, Anki Karlsson och Ulf Schröder.
Föreningen tar paus över sommaren och kör igång igen i augusti med en ny produktion för hösten. qGunnel Nilsson
ställer också ut

I artikeln om utställningen på Pettas café i Geta Finnör nämndes inte Gunnel Nilsson. Hon deltar också i utställningen med sina träarbeten, smycken och stenarbeten.
Inga Snellman har förutom det i artikeln nämnda också vävt en stor vingbonad i fyra delar som kan ses på utställningen. qStefan Lindfors
sälar syns i Åbo

50 sälskulpturer finns utplacerade i Åbo. De är designade av formgivaren Stefan Lindfors. Än så länge är sälarna vita men skall under sommaren dekoreras av olika konstnärer.
Sälarna är utplacerade i staden under sex veckor. Den största sälen, som samtidigt är en sparbössa, får en permanent plats i Siljaterminalen.
Sälarna auktioneras ut i slutet av sommaren och intäkterna går till Skärgårdshavets skyddsfond.
– Syftet med Hej Hylje-projektet är att påminna alla om vikten att skydda Östersjön och Skärgårdshavet, säger initiativtagaren Camilla Hackman till Åbo Underrättelser. q