DELA

Ulla-Lena Lundbergs bok Jägarens leende

har många förtjänster. Det anser Torgny Nordin som recenserat boken i Göteborgsposten (GP).
Boken innehåller ”välskrivna texter från nedslag vid några högintressanta hällkonstlokaler” i Sydafrika, Centraleuropa och Norden och skribenten uppskattar den gedigna litteraturlistan. Och han tipsar om en annan bok som på samma tema – Kerstin Eidlitz Kuoljoks Bilden av universum bland folken i norr.
– Denna högst väsentliga men förbisedda bok utkom 2009 och innehåller tolkningsteoretiska resonemang som nog kunde glädja varje sann hällkonstentusiast.

Mariehamns-kvartettens
femtonde julkonserter

ordnas på lördag, den 18 december, i Jomala kyrka.
Solist är Jens Palmqvist, som studerar vid Operahögskolan i Göteborg. Dirigenter är Tom Björkman och Guy Karlsson och på repertoaren finns klassiker, en hel del nytt material och den traditionella allsången.
I år medverkar 35 körsångare. Konserterna hålls klockan 16 och 19.

Gospelkören
Good News
fortsätter fira julen. Årets Änglaljus-konsert med Cyndee Peters i Jomala kyrka den 4 december drog närmare 400 åhörare.
I morgon, onsdag kl 19, bjuder kören in till en allsångskväll i St Görans kyrka i Mariehamn. På repertoarens står både julsånger med gospeltouch och traditionella julsånger. Kören ledas av Linda Pussinen och kompas av Guy Karlsson på piano och Peter Karlsson på djembe.
En provsjungning för den som vill komma med i Good News ordnas onsdagen den 12 januari. Kontaktperson är körens ordförande Siv Hallbäck, som nås på 0457-52 43 733.

”Unga Vera”
heter filmtävlingen
för unga filmare som ordnas i anslutning till dokumentär- och kortfilmfestivalen Vera i Mariehamn den 16-20 mars 2011.
Tävlingen har nu två klasser, en för deltagare upp till 17 år och en för 18-26-åringar.
Bidragen får vara fiktiva, dokumentära, animerade och experimentella, eller skildra djur och natur. Musiken skall vara egenproducerad, eller användas med tillstånd av upphovsmannen. De skall vara producerade efter den 16 mars 2010 och de får vara högst åtta minuter långa.
Bidragen visas den 19 mars, då vinnaren också utses. Första pris är 300 euro, andra pris 150 euro. Ett särskilt pris på 100 euro ges till bästa filmmusik.
Bidragen, med produktionsuppgifter, ett kort synopsis och en stillbild från filmen skall skickas till festivalarrangörerna senast den 1 mars.