DELA

Thérèse Karlsson uppmärksammasför sin roll i Les Misérables på Åbo Svenska Teater av Hufvudstadsbladets musikrecensent Mats Liljeroos, som också berömmer Ålandsbekante Sören Lillkung. Efter att ha noterat de rikssvenska sångarna i musikalen skriver Liljeroos:
”Vi har dock några egna musikalartister av internationell klass och av dem visade Thérèse Karlsson med sin oemotståndliga Fantine är en gång vilken fantastiskt mångsidig scenartist hon är. Sören Lillkung har alltid kunnat sjunga och då han med åren även lärt sig spela teater växer hans polisinspektör Javert – dramats överlägset intressantaste personlighet – ut till en trovärdigt sammansatt gestalt.”
I Västra Nyland skriver Karin Sandell att de de skickligaste solisterna är Thérèse Karlsson, Sören Lillkung och Alexander Lycke:
”När Thérèse Karlsson sjunger Jag har en dröm, som den utblottade modern Fantine, kan man inte längre värja sig mot de känslor som hon förmedlar. Hon hade gärna fått synas mer under andra akten.”
I Nyan recenserades Les Misérables i måndagens tidning av Cecilia Wickström.De åländska
frimurarna,

i logerna Ledstjärnan och Morgonstjärnan arrangerade en gemensam välgörenhetskonsert i söndags i S:t Görans kyrka i Mariehamn. Karl-Erik Williams, ordförande i Ledstjärnan, säger att det var en jättebra konsert men att man kanske inte fick en så stor uppslutning som man hoppats på.
Ett sjuttiotal personer kom dock och betalade en entréavgift på 15 euro, så det bör bli en slant till stödboendet Silvergården och Ålands cancerförenings barncancerfond. Slutredovisningen är inte ännu gjord.
Artisterna, som ställde upp utan ersättning var: Björn Blomqvist, bas, Anders Kjellstrand, baryton och Mathias Kjellgren, orgel.Kuba får jazz-
besök från USA
inom kort. Amerikanska Lincoln Center Jazz Orchestra skall uppträda med fyra spelningar i Kubas huvudstad Havanna. Att orkesterns ledare Wynton Marsalis släpps in i landet ses som ett tecken på förbättrade relationer mellan Kuba och USA, skriver FNB
Marsalis får en extra bonus i Havanna, eftersom hans orkester förstärks av kubanen Chucho Valdes, virtuos på piano. Valdes spelade nyligen på Helsingfors festspel.
För en vecka sedan meddelade de kubanska myndigheterna att American Ballet Theatre och New York City Ballet ska uppträda i öriket för första gången på över 50 år.