DELA

Teaterföreningen skall spela revy

och ger nu även allmänheten en möjlighet att bidra till manuskriptet. Efter höstens föreställningar av ”Den giriga” – som har premiär den 12 november – är det dags för revy på stadshusets scen.
Revyformatet troget kommer Teaterföreningen i Mariehamn att göra satir på lokala företeelser och personligheter. Dessutom utlovas nya grepp som aldrig tidigare skådats på de åländska scenerna. Premiären är planerad till början av det nya året.
Föreningen har redan ett revymanus, men vill även ge allmänheten möjligheten att bidra till revyn genom att skicka in revynummer. Man väljer ut något eller några bidrag som kommer att ingå i det slutgiltiga manuset.
Bidragen vill man ha in senast den sista november. Författarna får vara anonyma.
Dessutom behövs folk på scenen.
– Alla, teaterrävar och helt oerfarna, som vill ha roligt och spela teater i vinter får gärna höra av sig, skriver teaterföreningen i ett pressmeddelande.
För mera information kan man vända sig till Anders Sims, telefon 0457-342 82 28, sims@webaid.se eller Daniel Dahlén 0457-548 36 11, daniel.dahlen@aland.net.Första bandet
av Topelius
samlade skrifter i Svenska litteratursällskapets historisk-kritiska jätteutgåva med hela Zacharias Topelius produktion är nu klart. Storsatsningen med en totalbudget på mellan 8 och 10 miljoner euro kommer att sysselsätta 15 personer fram till 2018 och utgivningen pågår ända in på 2020-talet, skriver Svensk presstjänst.
Det första bandet av 23 är ”Zacharias Topelius Skrifter I, Ljungblommor” av Carola Herberts i samarbete med Clas Zilliacus. Första delen utkommer som bok och även gratis på nätet i digital form. Kring hälften av materialet kommer att tryckas medan allt material publiceras på webbplatsen http://www.topelius.fi. Omfattningen av textutgåvan kommer att omfatta mellan två och tre hyllmeter böcker.Eric Claptons
konsert i

Helsingfors nästa sommar är nu bekräftad. Clapton uppträder i Helsingforsarenan den 6 juni, skriver FNB. I september gav Clapton ut albumet ”Clapton”, med bland annat Steve Winwood, JJ Cale och Sheryl Crow som gäster. Biljetterna till konserten släpps den 1 november.