DELA

Teater Viirus gästade Mariehamns


stadsbibliotek under söndagen med turnéföreställningen ”Sagan om den lilla farbrorn”. Pjäsen är en miniatyrteaterföreställning och är baserad på Barbro Lindgrens bok med samma namn.
Över 100 personer, både barn och vuxna, kom för att se pjäsen som handlar om vänskap och ensamhet. Efteråt talade skådespelaren Dick Idman med barnen i publiken och svarade på deras frågor. Pjäsen kommer – som Nyan tidgare berättat – att turnera på Åland under veckan.Galleri Kakelhallen
presenterar aktuell
videokonst av nordiska och internationella konstnärer lördagen den 27 november med start klockan 17.00. Screeningen arrangeras i samarbete med Muu ry i Finland och Art Video Screening i Sverige.
Art Video Screening är ett initiativ av Jonas Nilsson och Eva Olsson i Örebro. Konstnärerna har tidigare vistats på Åland i Eckerö Post- och tullhus residens. Programmet består av ny nordisk och internationell videokonst.
Programmet sammanställt av Muu ry heter ”Muu on the catwalk” av Timo Soppela och Hannele Romppanen. Programmet innehåller nya videoverk av finländska konstnärer.
I kvällen ingår även en live performance av Helinä Hukkataival, Soile Iivonen och Sinikka Törmälä.
Det bjuds på glögg och tilltugg.Skärgårdsteatern
får statspriset
för scenkonst av statens scenkonstkommission. Priset på 15.000 euro överräcktes på måndagen i Helsingfors.
Skärgårdsteatern har turnerat i den finlandssvenska skärgården sedan 1969 och årligen även besökt Åland. Sedan 1995 har teatern samarbetat med Teaterhögskolans svenska institution för skådespelarkonst.Akademiska
damkören Lyran
i Helsingfors firar sina 65 första år med en stor jubileumskonsert den 19 mars. Man bjuder på något helt nytt inom körmusiken: ljudkonstnären Sami Klemola skapar nya verk i stunden genom att göra inspelningar och återge musiken elektroniskt.