DELA

Succé för första afternoon tema

Den första Afternoon Tea-bjudningen på Ålands sjöfartsmuseum som hölls i torsdags blev en riktig succé. Stordäck hade förvandlats till ett tea room där restaurang Nautical dukat upp en brittisk-åländsk afternoon tea-buffet med klassiska smörgåsar, scones och natuligtvis ett läckert urval bakverk. Musikerna Kjell Dahl och Richard Palmer bjöd på skön musik och museets chef Hanna Hagmark-Cooper läste texter som knöt an till den åländska sjöfartshistorien.
Huvudarrangör för evenemanget är Nordens institut på Åland, och det här var det första tillfället i en serie av fem bjudningar. På grund av den begränsade ytan i museet kunde bara trettio gäster njuta av underhållning och traktering den här gången, och sittningen blev snabbt fullbokad med en lång väntelista.
Nästa tillfälle blir den 25 februari då den sveska teatergruppen Teater Reflex framför teaterstycket ”De gröna skorna”, en pjäs skriven av Mirjam Öberg. För att fler ska kunna ta del av upplevelsen kommer själva tebjudningen att äga rum i Restaurang Nautical, där gästerna också får höra Mirjam Öberg berätta om pjäsen. Själva teatern spelas sedan i Sjöfartsmuseets auditorium.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!