DELA

Street dance på musikinstitutet

Den 21-22 april arrangerar musikinstitutet på Åland en kurs i street dance. Instruktörer på kursen är Fredrik ”Freeze” Herranen och Martin C. Ferretti från Sverige. Herranen instruerar i breakdance och Ferretti i house och hip hop. Herranen och Ferretti driver föreningen Streetstar som bland annat arrangerar en stor festival för street dance i Sverige.
Kursen är öppen för alla intresserade och avgiftsfri. Anmäler sig gör man till e-postadressen musikinstitutet@ami.ax från den 11 april.


Hakelius i radions bokcirkel i påsk
Ålands radios radiobokpratare kan ni höra annandag påsk, det vill säga 9 april, klockan 9.40.
Då diskuterar boken Ladies av Johan Hakelius, berättar Anne-Louise Fogelström, som är en av bokpratarna.
Så här skriver hon om författaren:
”Hakelius utkom för några år sedan med Döda vita män, som handlar om kända engelsmän. Boken blev en läsarsuccé och följdes av en motsvarande skildring av kanske mindre kända, men nog så excentriska, engelska kvinnor, som gjorde överklassen osäker i slutet av 1800-talet fram till vår tid. Författaren är en mycket kunnig och hängiven anglofil. Har ni följt med tv-serien Downton Abbey är presentationen av dessa ladies ett måste. Har ni inte sett serien hoppas vi ändå att damernas levnadsöden ska fängsla er.”
Som vanligt är det Kjell Andersén, Charlotta Holmén, Leo Löthman och Anne-Louise Fogelström som utbyter åsikter.


Ny Rocky i april
Den svenske serietecknaren Martin Kellerman har sedan 1998 tecknat och publicerat serien Rocky, som delvis är självbiografisk och handlar om fabelhunden Rockys öden och äventyr i storstaden. Serien har länge gått i Nya Åland.
I april släpps Rockyalbum nummer 22. I albumet behandlas som vanligt livets små och stora problem i Kellermans egen stil.