DELA

Stormskärs Maja är titellåt på en nyskiva med något som beskrivs som ”alla tiders vackraste finländska underhållningsmusik”. Skivan som getts ut av det finska skivbolaget vl-musiikki innehåller sexton instrumentala inspelningar.
Utöver Lasse Mårtensons ”Stormskär Maja” även sådant som Konsta Jylhäs ”Vaiennut viulu” George De Godzinskys ”Sulle salaisuuden kertoa mä voisin” och Erik Lindströms ”Liian vähän aikaa”. Skivan har efter den inledande ”Stormskärs Maja”-låten fått titeln ”Myrskyluodon Maija” med ”Stormskärs Maja” och ”Maija from the Storm Skerries” som undertitlar. Skivan släpps den 17 november.Åländska poeten
Carina Karlsson

medverkar i en kanadensisk årsbok med poesi ”Ice Floe New & Selected Poems”.
– Ice Floe var ursprungligen en internationell poesitidskrift som utkom med två volymer per år under åren 2000-2006. Jag medverkade i några nummer av tidskriften. Nu har tidskriften istället blivit en årligen utkommande bok med poesi från norra halvklotet, berättar Carina Karlsson.
I den aktuella utgåvan medverkar Carina Karlsson med en dikt, i svensk och engelsk version. Bland övriga bidrag i poesiårsboken kan nämnas dikter av Robert Bly, Harry Martinsson, Ylva Eggehorn och Bo Carpelan tillsammans med alster av många andra poeter från så skilda länder som Alaska, Kanada, Island, Norge, Sverige, Finland och Ryssland publiceras i Ice Floe, New & Selected Poems.”Spill. En damroman”

av Sigrid Combüchen kommer Litteraturföreningens radiobokcirkel att diskutera i Ålands radio på måndag, den 15 november klockan 10.30. Boken är nominerad till Augustpriset i höst och är en av favoriterna. Vad är en damroman? Varför Spill? Bland annat de frågorna kommer upp i samtalet. – Programmet går i repris lördagen den 20 november.