DELA

Stänis skiva fick lovord i Hbl

Stäni Steinbocks skiva En Kantele På Rymmarstråt, som utkom redan i början av 2011 recenserades i Hufvudstadsbladet i slutet av augusti. Det är många lovord i recensionen som skrivits av Ole Nerdrum.
Bland annat så här: ”Med sin originella och lekfulla folkmusik har multi-instrumentalisten Steinbock profilerat sig som en excentrisk alternativmusiker. En Kantele på Rymmarstråt lever upp till sitt namn, men för lyssnaren är det ändå lätt att hänga med i svängarna. Steinbocks femsträngade kantele klingar ren och klar och de ultramelodiösa instrumentallåtarna svävar som dun i lätt luftdrag. Rymdkalkonernas Återkomst, Insektäventyr, Binnikemaskens Klagan, Vilsen O-Vals, Katt På Hal Is eller Väinön Pölyfööni – skivans enda sånglåt – signalerar redan för titlarnas del att det inte är fråga om tungsint musik. Här gäller uppriktig spelmansglädje, folklig jargong och sparsamt inflikade finesser.”

Viscaféerna startar igen
Ett tidigt hösttecken är att viscaféerna startar igen. Inkommande torsdag den 6 september är det premiär för säsongen i Alandicas foajé kl. 19.00.
Då bjuder Kim och Marianne på både nytt och gammalt. Arrangören Visans Vänner meddelar att det är kaffeservering och fri entré som vanligt.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!